I wrote an article on “Genoise sponge cake in a rice cooker” in note.

 

note に、●炊飯器でジェノワーズのスポンジケーキ● の英語レシピを執筆しました。

 

Click here to read the article in English.
(英語の記事はこちら

 

Click here to read the article in Japanese.
(日本語の記事はこちら

 

今回は詳細説明が多いレシピなので長文です。

This recipe is a long recipe with many detailed explanations.

 

 

 

まず薄力粉の表現をどれにするかで迷いました。

First of all, I was not sure which expression to use for weak flour.

 

  • cake flour
  • weak flour
  • thin flour
  • light flour
  • Pastry Flour

 

薄力粉に限定したとしても、これだけの表現がありました。

 

とりあえず cake flour か weak flour に絞り、ケーキ以外にも幅広く使えるので最終的には weak flour へ。

cake flour の方がストレートに伝わりそうですが、言葉の持つイメージが作り手のイメージを狭めることのないようにしたくて、決めました。

 

 

Even if we limited ourselves to weak flour, there were only this many expressions.

 

I narrowed it down to “cake flour” or “weak flour,” and finally decided on “weak flour” because light flour can be used for a wide range of purposes other than cakes.

Although cake flour seems to convey the idea more straightforwardly, I decided on weak flour because I wanted to avoid narrowing the image of the creator of the product by the image of the word.

 

 

 

バターを混ぜるときの手の動かし方も、伝えるのがなかなか難しいですね…。

「マンタが垂直に旋回するように」など全く別の表現にしてもいいのですが、スポンジ生地はデリケートなので同じように金魚すくいに例えて書いてみました。

 

金魚すくいという文化も、より詳しく書くことで少し伝わるといいな~。

 

言語が変わったとしても、

詳しく・作りやすく・イメージしやすいレシピを心がけていきたいなと考えています。

 

 

It is also difficult to convey in one word how to move your hands when mixing butter….

I could have used a completely different expression, such as “like a manta ray turning vertically,” but sponge dough is delicate, so I wrote it in the same way, comparing it to scooping goldfish.

 

By writing in more detail, I hope to convey a bit about the Japanese culture of goldfish scooping too.

 

Even if the language changes.

I would like to try to make recipes that are detailed, easy to make, and easy to visualize.

 

 

 

 

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How I started “note” and what my future plans are.

 

Partial move of rice cooker recipes and notice of independence

 

●Super easy cheesecake baked in a rice cooker●

 

●Biscuit fluffy sponge cake in rice cooker●

 

●Additional notes on rice cooker recipes in general●

 

●Rice cooker sponge cake details supplementary memo●

 

●Genoise sponge cake in a rice cooker●

 

 

 

 

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