note に、●炊飯器でジェノワーズのスポンジケーキ● の英語レシピを執筆しました。
Click here to read the article in English.
(英語の記事はこちら)
Click here to read the article in Japanese.
(日本語の記事はこちら)
今回は詳細説明が多いレシピなので長文です。
This recipe is a long recipe with many detailed explanations.
まず薄力粉の表現をどれにするかで迷いました。
First of all, I was not sure which expression to use for weak flour.
- cake flour
- weak flour
- thin flour
- light flour
- Pastry Flour
薄力粉に限定したとしても、これだけの表現がありました。
とりあえず cake flour か weak flour に絞り、ケーキ以外にも幅広く使えるので最終的には weak flour へ。
cake flour の方がストレートに伝わりそうですが、言葉の持つイメージが作り手のイメージを狭めることのないようにしたくて、決めました。
Even if we limited ourselves to weak flour, there were only this many expressions.
I narrowed it down to “cake flour” or “weak flour,” and finally decided on “weak flour” because light flour can be used for a wide range of purposes other than cakes.
Although cake flour seems to convey the idea more straightforwardly, I decided on weak flour because I wanted to avoid narrowing the image of the creator of the product by the image of the word.
バターを混ぜるときの手の動かし方も、伝えるのがなかなか難しいですね…。
「マンタが垂直に旋回するように」など全く別の表現にしてもいいのですが、スポンジ生地はデリケートなので同じように金魚すくいに例えて書いてみました。
金魚すくいという文化も、より詳しく書くことで少し伝わるといいな~。
言語が変わったとしても、
詳しく・作りやすく・イメージしやすいレシピを心がけていきたいなと考えています。
It is also difficult to convey in one word how to move your hands when mixing butter….
I could have used a completely different expression, such as “like a manta ray turning vertically,” but sponge dough is delicate, so I wrote it in the same way, comparing it to scooping goldfish.
By writing in more detail, I hope to convey a bit about the Japanese culture of goldfish scooping too.
Even if the language changes.
I would like to try to make recipes that are detailed, easy to make, and easy to visualize.
【 現在掲載中の英文記事一覧】List of articles currently published in English
Self-introduction, biography, blog, social networking sites, etc.
How I started “note” and what my future plans are.
Partial move of rice cooker recipes and notice of independence
●Super easy cheesecake baked in a rice cooker●
●Biscuit fluffy sponge cake in rice cooker●
●Additional notes on rice cooker recipes in general●
●Rice cooker sponge cake details supplementary memo●
●Genoise sponge cake in a rice cooker●
〔本日も訪問ありがとうございます〕
何かございましたら、TwitterのDM(こちらかこちら)へお願い致します。
↓ ブログランキングに参加中。クリックしていただけると励みになります。
いつも応援ありがとうございます!
Thank you for visiting me today!
If you have any suggestions, please send me a message via Twitter (here or here).
↓ I am participating in the blog ranking. I would be very much encouraged if you click on the link.
Thank you for your support!
人気ブログランキング